/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Viață fără pericole! Detectoare de fum au fost instalate în casa unei familii cu 11 copii din Sărata Galbenă

missing
18 ianuarie 2020, ora 07:35

Campania, prin care în casele oamenilor sărmani sunt montate detectoare de fum, a ajuns în satul Sărata Galbenă. Salvatorii au făcut un popas și în casa unei familii cum mai rar întâlnești. Cuplul se laudă cu 11 copii, iar pe lângă ai lor, au înfiat, acum mulți ani, două fetițe.

Modesta locuință în care trăiește familia Lungu ascunde o adevărată bogăție. 11 copii! Cel mai mic are doar patru luni, pe când cel mai mare este un adevărat flăcău, având 19 ani.

„Când auzeam că sunt însărcinată. Nu aveam nici cea mai mică idee ca să nu-l nasc. Aveam așa o tragere de inimă și am spus că o să-i nasc indiferent de câți nu ar fi”, a spus Zinaida Lungu, mama copiilor.

Acum 11 ani, în casa lor și-au găsit loc și afecțiune și două fetițe, pe care cuplul a decis să le înfieze. Fetele au crescut mari de atunci, iar una din ele a făcut-o bunică pe doamna Zinaida. Fiind o familie numeroasă, banii pe care îi primește de la stat se epuizează repede. Ca să fie în rând cu lumea, soțul femeii este nevoit să plece la muncă în Polonia.

„Primim ajutor social. Când trei mii când patru mii, dar asta niciodată nu încurcă. Ne întreținem. O lună cumpărăm la câțiva, în altă lună lui altcineva. Fiecare așteaptă rândul lui”, a mai spune femeia.

Pentru ca viața familiei numeroase să decurgă, și în continuare, fără pericole, în locuința lor au fost montate două detectoare de fum. Acțiunea face parte din campania lansată de PNUD în comun cu o agenție austriacă și Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență.

„Noi, ca Agenția de Dezvoltare Austriacă, suntem foarte satisfăcuți și bucuroși că suntem parteneri de durată lungă ai Republicii Moldova, în susținerea ei, pentru a face familiile vulnerabile mai rezistente la aceste schimbări climaterice”, a declarat Alexander Karner, șeful Biroului de Coordonare ADA. 

Campania națională a început în luna decembrie, în total urmează să fie montate detectoare în peste 900 de familii cu venituri modeste. Potrivit statisticilor, anul trecut au fost înregistrate peste 1600 de incendii, în urma cărora și-au pierdut viața 124 de oameni. Cinci dintre aceștia au fost copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram