/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Membru al organizației teroriste Statul Islamic, reținut în Aeroportul Chișinău

missing
20 ianuarie 2020, ora 11:08

Un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste „DAESH” (Statul Islamic), a fost reținut pe Aeroportul Internațional chișinău de către  polițiștii de frontier, în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate.

Bărbatul intenționa să treacă frontiera de stat în baza unui pașaport fals. Străinul, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat la punctul de ieșire din țară din aeroport și a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din Ucraina. În timpul controlului, acesta a manifestat un comportament agitat și polițiști iau decis să facă verificări suplimentare.

S-a stabilit că documentul este falsificat. Străinul a fost reținut și se află acum în Centrul de plasament al străinilor al Biroului Migrație și Azil, până va fi luată decizia de extrădare.

Autoritățile precizează că bărbatul a intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, pe cale terestră. Acesta de mai mult de un an se afla în vizorul Serviciului de Informații și Securitate, fiind anunțat în căutare de către organele de drept ale Republicii Tadjikistan pe motivul „implicării în formațiuni înarmate, conflicte armate sau acțiuni militare pe teritoriul altor state” și „implicarea în comiterea infracțiunilor cu caracter terorist sau alte acțiuni de asistență în vederea comiterii acestora”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram