/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ion Ceban cere demisia șefei Direcției educație, Rodica Guțu! Este acuzată de favoritism și tolerarea mai multor nereguli în grădinițe

missing
20 ianuarie 2020, ora 10:40

Mai multe grădinițe din municipiul Chișinău ar activa fără autorizații sanitare, în majoritatea lipsesc condiții elementare pentru igiena copiilor, iar în multe dintre instituțiile de învățământ preșcolar, alimentația micuția micuților nu corespunde cu meniul prestabilit. Neregulile au fost semnalate prin intermediul mai multor plângeri de la părinți, dar și în urma unor controale. Primarul capitalei, Ion Ceban o acuză pe șefa Direcției Educație, Rodica Guțu că a tolerat aceste, dar și alte nereguli și i-a cerut să își dea demisia. 

Pe lângă cele menționate mai sus, potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, grădinițele se confruntă cu o serie de probleme extrem de grave.

„Suprasolicitarea grădinițelor, lipsa săpunului și condițiilor igienice, necorespunderea normelor de temperatură, nu se curăță canalele de ventilare, în unele instituții nu se asigură cu apă potabilă”, a spus Ion Ceban.

Mai mult, ar exista plângeri și din partea unor șefi de instituții de învățământ, cadre didactice, care o acuză pe Rodica Guțu de „favoristism”.

„Sunt persoane din anturajul doamnei Guțu cărora li se aplică sporruri salariale, iar anumitor oameni sporurile li s-au minimizat sau retras. Sunt nemulțumiri din partea directorilor instituțiilor de învățământ, care se plâng de regim de teroare prin intermediul controalelor”, a menționat Ion Ceban, care a cerut o analiză a controalelor dispuse de șefa Direcției Educație, Rodica Guțu.

Ceban s-a arătat nemulțumit și de faptul că Guțu așa și nu a mai prezentat un raport cu privire la cazurile de corupție în instituțiile de învățământ din Chișinău.

„Bine că salariile s-au dat mai târziu în educație, iar doamna Guțu a fugit în concediu de boală”, a a spus Ion Ceban.

Totodată, primarul a cerut ca în contextul acestor nereguli să fie sesizate procuratura și CNA.

Ion Ceban a spus că după ce Rodica Guțu își va anunța public demisia, funcția va fi preluată de un interimar și va fi anunțat concurs public pentru acest post.

Rodica Guțu nu a răsăuns la telefon pentru a comenta acuzațiile ce i se aduc.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram