/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Stoianoglo, despre dosarul privind finanțarea PSRM: În ultimii doi ani, nu a fost efectuată nicio acțiune de urmărire penală

20 ianuarie 2020, ora 14:18

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo a prezentat azi o scurtă informație cu privire la mersul a două dosare penale de rezonanță. Este vorba despre dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM și cel al fraudei bancare.

Potrivit lui Stoianoglo, dosarul privind finanțarea PSRM ar fi avut un caracter neconsecvent.

„Activitățile procesuale au purtat din iunie 2016 un caracter neconsecvent. În trei ani, a fost efectuată doar o acțiune de urmărire penală în 2016, una în 2017, iar în 2018 și 2019 niciuna. Doar în noiemnbrie 2019 pe dosar a intervenit șeful PA și a dispus efectuarea urmăririi penale de un grup de 38 de procurori și ofițerii de investigație. Proccesul penal reluat deși reprezenta un caz distinct, contrat prevederilor, a fost conexat la cauzele materiale penale”, a menționat Stoianoglo.

Porocurorul general a mai menționat că dosarul cu privire la finanțarea PSRM ar fi fost reluat de conducerea PA sub presiuni majore politice.

Verificările la Procuratura Anticorupție ar fi scos în vileag multiple carențe și în dosarul fraudei bancare.

„Nu s-a permis o investigație obiectivă. Concluziile sunt determinate de ignorarea totală a persoanelor direct implicate, favorizând dar unele grupări de interese economice și politice”, a subliniat Alexandru Stoianoglo.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram