/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Replica lui Ion Ceban, după încurcătura din presa românească

missing
20 ianuarie 2020, ora 12:26

Niciun acord de colaborare între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București nu a fost semnat pe 15 ianuarie, zi în care a avut loc o ședință comună la care au participat reprezentanții celor două instituții. Despre aceasta a declarat edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău. 

„Nu poți să dezminți ceea ce din start nu a avut loc și nici nu a fost planificat. Nu a fost vorba despre faptul că noi vom semna în acea ședință vreun acord. A fost votarea acestui acord conform procedurilor legale, determinate de legislația R. Moldova de către Consiliul Municipal Chișinău. Reprezentanții Consiliului Municipal din București au fost oaspeții noștri, care potrivit declarațiilor, sunt gata să voteze și ei acest acord, dar deja la București. Abia după aceasta putem vorbi de semnări”, a declarat edilul capitalei.

Pe 15 ianuarie, pe pagina s-a de Facebook Ion Ceban a postat următorul mesaj cu privire la acord: „Avem toată încrederea că acest document, cu multe obiective pe care ni le propunem, vor fi realizate și nu există în acest sens niciun fel de bariere”.

Amintim că, acordul de colaborare între Primăria București și Primăria Chișinău a fost aprobat cu votul a 42 din cei 51 de consilieri ai Consiliului Municipal Chișinău prezenți la ședința comună. Anterior, Ion Ceban a fost acuzat de presa de peste Prut că a încercat să prezinte o vizită banală a unei delegații a primăriei București drept un mare succes diplomatic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram