Chiar dacă au votat pentru demisia Guvernului condus de Maia Sandu și ulterior pentru investirea Guvernului Chicu, reprezentanții Partidului Democrat afirmă că sunt deschiși pentru discuții cu Blocul ACUM și nu exclud că ar putea provoca alegeri parlamentare anticipate.

Președintele de onoare al Partidului Democrat și președintele fracțiunii parlamentare a PDM, Dumitru Diacov, a declarat la „Politica” de la TV8 că democrații nu sunt împotriva discuțiilor cu ACUM.

„Pot fi și anticipate. Nu exclud și o astfel de evoluție. Dacă acest Guvern nu-și va onora obligațiunile față de fracțiunea PDM, nu este exclus ca noi să punem problema puțin mai principial”, a spus Diacov.

Politicianul a precizat că în cadrul fracțiunii sunt deputați care vor „o participare mai deschisă la guvernare”, iar alții preferă să rămână în situația în care se află astăzi.

Referindu-se la „curățirea” partidului, despre care vorbea anterior Pavel Filip, Diacov a declarat că au plecat din partid toți care erau în jurul lui Plahotniuc și cei care luau decizii.

„Au plecat foarte mulți. Nu am venit aici cu lista. Au plecat nu doar din partid, dar și cei care creau  atmosfera și în mediul de business. Azi e altă atmosferă în partid. Tot se discută, tot se cântărește, nu se iau decizii sub covor”, afirmă Dumitru Diacov.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!