Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a pregătit denunțul pe care intenționează să-l depună la  Procuratura Generală împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

Năstase a scris denunțul după ce „Ziarul de Gardă” a publicat un articol despre toate vacanțele președintelui din ultimii ani. Denunțul a fost semnat deja de aproape două mii de oameni, spune Slusari.

Adițional, deputatul PPDA a expediat demersuri către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Fiscal de Stat (FISC), în care a cerut să se autosesizeze și să verifice cheltuielile familiei Dodon pentru toate vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale președintelui.

„Să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal și să fie constatate circumstanțele evaziunii fiscale de proporții deosebite”, cere Alexandru Slusari.

Președintele Igor Dodon, care în ultimii 15 ani a ocupat doar funcții publice, și-a organizat vacanțe în diferite țări, unele dintre ele în zone exotice, care au costuri enorme. „Ziarul de Gardă” a scris că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Au fost publicate și poze din vacanțele de lux ale președintelui.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!