/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

MAI s-a adresat repetat la INTERPOL pentru a-l căuta pe Vladimir Plahotniuc

21 ianuarie 2020, ora 15:24

Autoritățile de la Chișinău nu au primit încă un răspuns de la biroul central al INTERPOL din Lyon în cazul solicitării de a-l anunța în căutare internațională pe fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc.

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi, după Consiliul Suprem de Securitate că a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să se adreseze repetat INTERPOL-ului.

„Eu știu că ei acum sunt în dialog. Noi lucrăm pe două filiere: prima ține de căutare internațională prin intermediul Interpol, iar a doua filieră este pe relațiile bilaterale Moldova-SUA, Marea Britanie, România unde  se muncește separat. Suntem în contact permanent cu partenerii noștri din SUA. Scopul nostru este să-l depistăm și să-l aducem acasă”, a declarat Dodon.

Amintim că autoritățile din Marea Britanie și din România au răspuns anterior la solicitările Centrului Național Anticorupție și au precizat că Vladimir Plahotniuc nu se află pe teritoriul celor două state.

Plahotniuc încă nu este căutat de INTERPOL. Ce informații a primit CNA din România și Marea Britanie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram