Partidul Democrat are un candidat pentru alegerile parlamentare noi de la Hâncești, anunțate pentru data de 15 martie. Este vorba despre Ion Mereuță, fostul șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat, eliberat din funcție în septembrie 2019.

Președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov a declarat în cadru lemisiunii „Politica” de la TV8 că acesta a fost desemnat de organizația teritorială a partidului din Hâncești.

„Pe parcurs au fost trei sau patru candidaturi și încet- încet, cu argumente, au rămas la o singură candidatură. Și cei din Chișinău nu cred că ar fi corect să intervină. Noi am mers pe această linie. I-am ascultat pe cei din teritoriu. Dl Filip a fost de câteva ori acolo. Lumea îl știe pe Mereuță, a cutreierat toate localitățile și are șanse reale”, a spus Diacov.

Până acum, Partidul Unității Naționale a anunțat oficial candidatul pentru alegerile noi din circumscripția Hâncești – Vlad Țurcanu. Partidul Acțiune și Solidaritate a propus-o pe fosta ministră a Justiției Olesea Stamate, iar candidatul înaintat de Platforma Demnitate și Adevăr este Mihai Druță.  Totodată, Dorin Chirtoacă de la Partidul Liberal și-a manifestat intenția de a candida din partea blocului electoral „UNIREA”, însă o decizie urmează a fi luată în cadrul blocului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!