/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reparația Complexului Memorial „Eternitate” ar putea fi achitată din banii partenerilor din Rusia

21 ianuarie 2020, ora 12:25

Complexul Memorial „Eternitate” se află într-o stare dezastruoasă, iar în cel mai scurt timp acesta urmează să fie reparat, afirmă șeful statului Igor Dodon. Dacă nu vor fi depistați bani în contul statului, președintele anunță că reparația complexului ar putea fi achitată din banii partenerilor din Rusia.

„ – Consider că în acest an, este vorba de 75 de ani de la finalizarea a celui de-al Doilea Război Mondial, care este un eveniment foarte important pentru cetățenii R. Moldova, pentru toată Europa. Este vorba de 75 de ani de la victorie. Acest complex este într-o stare deplorabilă. Eu cred că acest complex trebuie reparat. În ceea ce ține de surse. Vor fi aceste surse interne, vor fi externe cu partenerii ruși, de exemplu. Guvernul știe, că gestionează acest subiect. Când, cât și cum cred că trebuie să-i întrebați pe cei de la Guvern”, a spus Dodon.

Premierul Ion Chicu a anunțat că Complexul Memorial „Eternitate” urmează să fie reconstruit capital până la data de 9 mai a acestui an, fără a preciza de unde vor fi luate resursele financiare necesare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram