/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Fosta directoare adjunctă a CNA: Întoarcerea lui Platon în Ucraina ar putea fi miza controalelor la PA și dosarul lui Morari

missing
21 ianuarie 2020, ora 06:30

Întoarcerea omului de afaceri Veaceslav Platon în Ucraina ar putea fi miza controalelor de la Procuratura Anticorupție și dosarul lui Viorel Morari. Despre aceasta a declarat fosta directoare adjunctă a Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Anularea extrădării și întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina, ar putea reprezenta miza principală a controalelor efectuate la Procuratura Anticorupție și deschiderea dosarului pe numele lui Viorel Morari. Toate aceste acțiuni ar putea fi calificate drept „pierdea de fum”, ca dosarul în care este vizat Veacesalv Platon să fie mai puțin mediatizat”, a declarat Cristina Țărnă.

Fosta directoare adjunctă a CNA și-a argumentat opinia prin faptul că pe 9 decembrie, într-un interviu de presă, adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, spunea că vor fi prioritizate dosarele, inclusiv cel al lui Platon, numele căruia nu a fost menționat în raportul prezentat de Alexandru Stoianoglo despre activitatea PCCOCS și PA.

Menționăm că reținerea lui Viorel Morari ar fi  legată de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc în privința omului de afaceri Veaceslav Platon și are conexiuni la investigarea furtului miliardului.

Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 an, fiind învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Recent, procurorul general al Ucrainei i-a trimis o scrisoare procurorului general Alexandr Stoianoglo prin care a cerut să fie întreprinse măsurile necesare pentru întoarcerea lui Veaceslav Platon la Kiev.

În solicitare se spune că au fost încălcate procedurile la extrădarea lui Platon în R. Moldova în vara anului 2016 și acesta ar trebui să revină în Ucraina, pentru a relua procesul și a analiza din nou solicitarea R. Moldova de extrădare, cu respectarea tuturor normelor legale.

Cererea procurorului general de la Kiev a fost trimisă la Chișinău după ce instanța de judecată a anulat, pe 21 noiembrie curent, decizia Procuraturii Generale a Ucrainei privind extrădarea lui Platon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram