/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Zeci de pietoni au fost astăzi amendați, după ce au traversat neregulamentar strada

missing
21 ianuarie 2020, ora 22:40

S-a găsit ac de cojoc pentru pietonii care trec strada în locuri nepermise. Dacă până acum scăpau de amenzi, motivând că nu au acte asupra lor, datorită unui microbuz special, oamenii sunt identificați pe loc, după ce-și spun numele. Tehnica a fost testată astăzi, pe bulevardul Dacia din capitală. Pietonii care s-au ales cu primele amenzi s-au jurat că nu vor mai încălca regulile de circulație, chiar dacă au găsit o sumedenie de motive. Operațiunea va dura o lună.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8

Pietonii care au fost prinși pe picior greșit și nu aveau actele de identitate la ei au fost aduși la acest microbuz, au fost verificați în baza de date și le-a fost întocmit procesul verbal.

„Vă dați seama că, v-ați pus viața în pericol? – Da, imi cer scuze, nu o să mai trec pe aici iertați-mă că sunt bolnavă. Vin de la spital.”

Alții au dat vina pe starea de sănătate sau pe mizeria din trecerile subterane.

„Acolo este poliția și pune amenzi! -Știu!- De ce ați trecut neregulamentar?- Mă dor picioarele!

„Noaptea, în genere, îmi este frică să merg pe aici, mai bine merg pe sus și plătesc amendă decât să trec pe aici!”

Nu doar pietonii au fost amendați, dar și conducătorii auto care nu au acordat prioritate.

Nu a acordat trecere pietonilor la trecerea pietonală! -De ce nu ați cedat?- Pur și simplu doamna nu a arătat că vrea să treacă!

Igor POSTU, ȘEF SECȚIE, CENTRUL UNIC DE INFORMARE ȘI MONITORIZARE, INP

Vrem să aducem la cunoștința pietonilor că își pun viața în pericol a lor cât și a conducătorilor auto.”

În urma operațiunii desfășurate de Inspectoratul Național de Ptrulare, 34 de pietoni care au traversat neregulamentar s-au ales cu amenzi de la 300 la 400 de lei. Iar alți 16 conducători auto au fost penalizați pentru că nu au acordat prioritate la trecerile pentru pietoni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram