Deputatul Ilan Șor urmează a fi lipsit de salariu și toate indemnizațiile și compensațiile achitate de Parlament, pentru că nu se prezintă la ședințe. O dispoziție în acest sens urmează a fi semnată de președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, după ce Comisia juridică, numiri și imunități a susținut la ședința de astăzi această propunere.

Greceanîi a cerut anterior Secretariatului Parlamentului să facă o evaluare a activității deputatului Ilan Șor. Secretariatul a verificat câte lipse nemotivate a avut deputatul de la ședințe, numărul de întrebări și interpelări pe care le-a făcut, numărul proiectelor de legi în care are calitatea de autor și participarea sa în componența delegațiilor oficiale parlamentare în care a fost inclus.

După prezentarea notei informative de către Secretariatul Parlamentului, membrii Comisiei juridice au aprobat o dispoziție privind suspendarea drepturilor salariale, indemnizațiilor și compensațiilor deputatului Ilan Șor. Dispoziția a fost emisă președintei Parlamentului pentru semnare.

Deputatul democrat Sergiu Sârbu a promis să vină în scurt timp cu o inițiativă legislativă pentru modificarea Regulamentului Parlamentului și Legii cu privire la statutul deputatului, pentru includerea unei prevederi care să indice expres că deputaților, care nu-și exercită activitatea mai mult de o lună de zile, să le fie suspendate drepturile salariale  până la revenirea în activitatea parlamentară.

Solicitată de TV8, deputata Partidului Șor Marina Tauber a spus că decizia de astăzi a Comisiei juridice este „un pas politic, ce nu are nimic în comun cu contabilitatea, legile și normele, pentru că se apropie campania electorală”.

Președintele nostru Ilan Șor de la bun început a donat salariul său în scopuri caritabile cu toate că niciodată nu s-a lăudat cu acest lucru. Așa a procedat și cu salariul de primar al municipiului Orhei… Nu pot să comentez sumele exacte primite de la Parlament, dar pot să vă asigur că toate au fost donate în scopuri caritabile. Inclusiv eu m-am ocupat de acest lucru”, ne-a spus Marina Tauber.

Întrebată cum a ridicat Ilan Șor salariul de la Parlament pentru a-l dona, dacă nu se află în țară, Tauber a evitat să dea un răspuns concret: „Știu că sunt și alte modalități. Nu cred că asta este important. Aceste momente tehnice nu cred că sunt legate de subiectul de astăzi”.

Marina Tauber mai spune că fracțiunea Partidului Șor nu ia în calcul o eventuală decizie a lui Ilan Șor de a renunța la mandatul de deputat, pentru că lipsește de mai multe luni din țară.

Nu am discutat asta niciodată la partid și niciodată nu o să discutăm”, a răspuns tranșant deputata.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!