/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ În ce condiții ar fi gata Nagacevschi să propună Parlamentului lichidarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS

missing
22 ianuarie 2020, ora 08:30

„În calitate de avocat, nu am văzut eficiență la cele două structuri. În calitate de ministru, eu monitorizez și ceea ce ne scoate nou procurorul general la suprafață îmi reconfirmă viziunea pe care o aveam”, astfel a comentat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, când a fost întrebat dacă ar trebui să-și continue activitatea cele două procuraturi specializate: Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Întrebat dacă ar fi gata să vină cu o inițiativă în Parlament, dacă procurorul general Alexandr Stoianoglo ar propune lichidarea celor două procuraturi, după auditul intern care s-a făcut în luna decembrie la instituții, Nagacevschi nu a vrut să dea un răspuns cert.

Este una dintre formule de a soluționa o problemă. Nu știu dacă este cea mai bună formulă. Mie îmi place formula de optimizare, dar mă feresc de oferirea unor supracompetențe unei instiuții…Asta ar trebui să fie o măsură radicală, bine argumentată”, a spus ministrul Justiției în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că la PA și PCCOCS au fost realizate controale la solicitarea lui Stoianoglo. Acestea au scos la iveală mai multe nereguli admise în activitatea celor două instituții în ultimii patru ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram