Astăzi se așteaptă vânt puternic în toată țara. Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat au emis Cod galben de vânt și se așteaptă ca viteza acestuia să ajungă până la 15-20 m/s.

Atenționarea este valabilă de astăzi de la ora 14:00 la amiază și până mâine 23 ianuarie.

„Pe 22.01 cu menținere pe 23.01 se prevăd intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 15-20 m/s.”, este mesajul meteorologilor.

Vremea se menține friguroasă, iar în următoarele zile vor fi până la +3 grade la nord și până la +5 în sudul țării. La Chișinău sunt prognozate + 4 grade Celsius ziua și -4 pe timp de noapte.

Foto: old.meteo.md

În condiții de Cod galben de vânt puternic sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii; se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi; este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii, iar în plantaţiile pomicole este posibilă căderea fructelor.

Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă în perioada în care este valabilă atenționarea de Cod galben evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî; legarea viţei de vie pentru evitarea ruperii coardelor; folosirea suporturilor pentru pomii fructiferi și evitarea folosirii focului deschis.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!