/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/DOC/ Ce fapte a invocat Platon în plângerea trimisă lui Dumitru Robu în care sunt vizați procurorii Bețișor și Băeșu

missing
23 ianuarie 2020, ora 12:27

Într-o plângere adresată pe 13 noiembrie 2019 procurorului general interimar Dumitru Robu, omul de afaceri Veaceslav Platon a enumerat mai multe acțiuni ale procurorilor Adriana Beâișor și Andreo Băeșu pe care le consideră ilegale din perioada în care aceștia au instrumentat dosarul penal în care era învinuit în frauda bancară.

Potrivit documentului, care a intrat în posesia TV8, Veaceslav Platon acuză procurorii că ar fi tăinuit faptele privind procurarea acțiunilor „Victoriabank” și a a altor bunuri imobile, în 2014, din bani de la Banca de Economii de către Ilan Șor.

De asemenea, procurorii ar fi știut și ar fi tăinuit faptul că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul final al companiei offshore „INSIDOWN LTD”, care a cumpărat, prin intermediul persoanelor afiliate, acțiunile „Victoriabank”.

În plus, procurorii ar fi evitat să anexeze la dosarul penal informațiile privind rulajul companiei „ZENIT MANAGEMENT”, care i-a fost atribuită lui Platon, doar bazându-se pe declarațiile lui Ilan Șor.

Adriana Bețișor și Andrei Băeșu ar fi tăinuit cine este beneficiarul final al altei companii „SOLUTION CORPORATION”, care i-a fost atribuită lui Platon, pe conturile căreia ar fi ajuns 5 milioane de euro din banii oferiți din garanția de stat.

Ieri-seară, avocatul Ion Crețu a declarat la emisiunea „Politica” de la TV8 că cei doi procurori care au investigat materialele legate de frauda bancară, Adriana Bețișor și Andrei Băeșu ar fi vizați într-un dosar penal pornit pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat.

Astăzi, Procuratura Generală a confirmat că, la începutul anului curent, a fost inițiat un dosar penal pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către factori de decizie și procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție. Urmărirea penală a fost pornită prin ordonanța semnată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. PG a evitat să spună dacă sunt vizați Bețișor și Băeșu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram