/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Intoxicația celor cinci elevi de la Colegiul Tehnologic. Mai mulți angajați, sancționați

missing
23 ianuarie 2020, ora 19:24

Intoxicația celor cinci elevi de la Colegiul Tehnologic de acum o zi a ajuns în vizorul Ministerului Educației. Astfel, directorul colegiului a fost rechemat la muncă, iar mai mulți angajați care au pus în pericol viața și sănătatea elevilor vor primi sancțiuni disciplinare.

Într-un comunicat emis de reprezentanții ministerului se arată că șefii instituției nu s-au autosesizat, nu au informat ministerul despre cazul menționat și despre acțiunile întreprinse. Astfel, în lipsa unei reacții din partea directorului Colegiului Tehnologic, ministrul Corneliu Popovici a solicitat:

– Constituirea unei Comisii care să evalueze situația creată în cadrul Colegiului Tehnologic;

– Rechemarea directorului la serviciu, având în vedere că acesta este delegat la un program de formare continuă;

– Sancționarea disciplinară a angajaților, care prin acțiunile iresponsabile au pus în pericol viața și sănătatea elevilor.

Amintim că, cinci elevi din căminul nr. 2 de la Colegiului Tehnologic s-au intoxicat cu vapori de vopse. Aceștia au între 16 și 17 ani. Ei au ajuns la spital cu dureri de cap și simptome de greață. După ce au primit îngrijiri medicale, patru dintre elevi au fost deja externați. Un singur pacient rămâne internat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram