/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Mihai Druță nu vrea să fie candidatul PPDA la parlamentarele de la Hâncești. Argumentele și apelul către partidele proeuropene

missing
23 ianuarie 2020, ora 18:25

Candidatul propus de Platforma Demnitate și Adevăr pentru alegerile parlamentare noi de la Hâncești, Ion Druță, nu vrea să se înscrie în cursa electorală. Acesta și-a argumentat decizie într-o postare pe Facebook.

Ion Druță afirm că, pe 15 ianuarie, PPDA i-a propus repetat să candideze la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38.

Acceptând propunerea PPDA, am dat un acord prealabil și condiționat, prin care am declarat că voi participa la alegeri doar în calitate de candidat comun al PPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni politice unioniste. Este evident că acordul meu impunea inițierea neîntârziată a consultărilor corespunzătoare cu formațiunile politice vizate. Din păcate, numele meu a fost rostit în spațiul public în calitate de posibil candidat electoral comun până la încheierea unei înțelegeri între partidele pro-europene și cele unioniste”, a explicat Druță.

După ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înaintat-o pe Olesea Stamate a devenit evident că PPDA nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu PAS de a avea un candidat comun.

„Eu am tras concluzia că participarea mea în calitate de candidat la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești a devenit contraproductivă și inadmisibilă. Nu pot și nu voi candida doar din partea Platformei. Ar fi un pas necugetat cu urmări electorale dezastruoase, atât la Hâncești, în primăvară, cât și în întreaga republică, spre sfârșitul anului…Nu doresc și nu voi participa în niciun mod la fărâmițarea electoratului și demoralizarea alegătorilor cu viziuni naționale și pro-europene”, a argumentat Mihai Druță.

Acesta îi îndeamnă pe liderii Blocului electoral UNIREA, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat să analizeze temeinic rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și ale celor locale din 20 octombrie 2019, în vederea identificării și susținerii unui candidat comun „cu șanse electorale reale, nu imaginare”.

Alegerile de la Hâncești de la începutul primăverii vor constitui o luptă de avangardă a alegerilor prezidențiale de la sfârșitul anului. Dezbinarea înseamnă înfrângerea fiecăruia, căci va favoriza rămânerea la putere a regimul socialist antinațional și anti-european al președintelui Igor Dodon. Unirea va aduce victoria comună și va contribui la promovarea vectorului european și realizarea idealurilor și năzuințelor naționale”, și-a încheiat mesajul Mihai Druță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram