/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sute de persoane au trimis petiții la Serviciul de Informații și Securitate. Oamenii s-au plâns și pe interceptarea telefoanelor

24 ianuarie 2020, ora 08:55

Serviciul de Informaţii şi Securitate a primit anul trecut 505 petiţii de la cetățeni și agenți economici, dintre care doar 29 au fost anonime. Printre cele mai frecvente teme abordate se numără și efectuarea măsurii speciale de investigații-interceptarea convorbirilor telefonice și temeiul accesării datelor cu caracter personal.

Din numărul total de petiții, 396 au fost adresate de persoane fizice, 71- de persoane juridice, iar  9- de colective. Doar 46 au fost remise în format electronic.

O parte dintre solicitări vizează reabilitarea victimelor represiunilor politice. Oamenii au solicitat să li se ofere posibilitatea de a lua cunoștință cu dosarul personal al rudelor supuse represiunilor, să le fie eliberate copiile materialelor din aceste dosare şi copiile privind sechestrarea averii.  De la an la an, datele statistice indică o diminuare a numărului petițiilor pe acest subiect.

Alte subiecte formulate în cereri vizează pretinse nereguli din cadrul Armatei Naționale, a instituțiilor penitenciare, precum şi acțiunile ilegale ale procurorilor, judecătorilor sau executorilor judecătorești.

Pe parcursul anului 2019, conducerea Serviciului de Informaţii şi Securitate a primit în audiență 19 persoane.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram