/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

IMPORTANT! Ar trebui să se teamă de coronavirus cei care cumpără online produse din China?

25 ianuarie 2020, ora 07:20

Având în vedere rapiditatea cu care se răspândește coronavirusul care a afectat sute de oameni din China și a luat viața altor câteva zeci, multe persoane se întreabă, probabil, dacă acesta poate fi transmis prin intermediul coletelor comandate de pe cea mai populară platformă de cumpărături online din China. 

„Nu există nicio dovadă că acesta este un risc, explică un specialist pentru BBC. Virusurile reci tind să supraviețuiască mai puțin de 24 de ore în afara corpului uman, deși norovirusul (o afecțiune a stomacului) poate supraviețui luni de zile în afară. De asemenea, virusul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva ore pe suprafețe plastice sau din alte materiale, pe distanțe atât de lungi”.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care şi-au primit numele de la felul în care arată la microscop: sunt sferice, iar membranele lor sunt acoperite cu ţepi ce formează un fel de „coroană”, scrie Digi24.ro.

Infecţiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii – unele dintre ele pot fi severe şi chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blânde, precum răcelile comune.

Infecţiile cu coronavirus pot avea o gamă largă de simptome, inclusiv febră, tuse şi dificultăţi respiratorii. Cazurile severe pot provoca pneumonie, sindrom acut respirator sever, insuficienţă renală şi deces.

La fel ca alte tipuri de coronavirusuri, noul virus chinezesc este transmis de la om la om prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tuşeşte. Se poate transmite şi prin contact cu suprafeţe contaminate, precum mânerele uşilor şi balustradele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram