Autoritățile din orașul chinez Wuhan, unde a pornit Coronavirusul, au inițiat construcția unui spital special pentru pacienții cu această infecție. Oficialii promit că va fi construit de la zero în timp record – într-o săptămână.

Presa locală a publicat deja imagini de pe șantierul de construcții în care au fost surprinse zeci de excavatoare şi camioane. În total, lucrează 35 de excavatoare și 10 buldozere, în timp ce șoselele din apropiere sunt pline de camioane în care se încărca pământul scos.

Din imagini se observă că viitorul ansamblu medical, care ar urma să fie gata pe 3 februarie, este ridicat în imediata apropiere a unor zone intens locuite. Acest lucru ar putea deveni la rândul său un factor de risc, dacă nu vor fi respectate cu strictețe măsurile de izolare a pacienților și de prelucrare a deșeurilor medicale, extrem de periculoase.

Chinezii sunt criticați că au luat prea târziu măsuri să împiedice răspândirea virusului periculos care a ucis deja 54 de persoane.

Între timp, infecția se răspândește în Europa. După 14 cazuri suspecte apărute în Marea Britanie la persoane care au călătorit în China, au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire în Franța.

Două persoane sunt internate într-un spital din Paris, iar un francez de 48 de ani, de origine chineză a fost internat într-un spital din Bordeaux cu simptome gripale clasice: febră și tuse. În timpul consultului, medicul l-a întrebat dacă a călătorit recent și astfel s-a aflat că bărbatul s-a reîntors din Olanda, dar a călătorit și în China, la Wuhan. Imediat, medicul a declanșat procedura de urgență absolută, cu mască și izolarea pacientului.

Autoritățile sanitare din toată lumea iau măsuri pentru prevenirea unei pandemii. Alături de China, virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Malaezia, Statele Unite și Australia.

Virusul nu are deocamdată tratament și se poate răspândi rapid prin aer. Chinezii au început să lucreze la un vaccin împotriva Coronavirusului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!