/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Astăzi este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

missing
27 ianuarie 2020, ora 16:21

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie, conform rezoluţiei care a fost adoptată la 1 noiembrie 2005 de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Oameni de rând și politicieni au depus azi dimineață flori la Monumentul victimelor fascismului din Chișinău.

Am subliniat că trebuie să ne opunem încercărilor de promovare a unor interpretări noi ale istoriei celui de-al Doilea Război Mondial și, în special, de eroizare a criminalilor de război, reieșind din faptul că această problemă este una sensibilă și pentru Republica Moldova unde, în timpul războiului, au fost nimiciți circa 300 mii de evrei”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. 

„Am participat la mitingul-recviem desfășurat la Memorialul Victimelor Fascismului din capitală. Pentru aceasta, trebuie să păstrăm memoria evenimentelor de atunci și să nu uităm durerea și rușinea pentru ce s-a întâmplat, pe care o simțim și astăzi. 

Astăzi, se împlinesc 75 de ani din ziua eliberării de către Armata Roșie a lagărului morții Auschwitz. În Republica Moldova, această dată este marcată oficial din anul 2016, în baza Hotărârii Parlamentului din 26 noiembrie, 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram