/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Avocatul lui Viorel Morari acuză Procuratura că face „telejustiție”. Ce spune despre cele trei capete de acuzare din dosar

missing
27 ianuarie 2020, ora 14:42

Avocatul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Vasile Foltea, acuză Procuratura Generală că încearcă să facă presiune psihologică asupra judecătorului de instrucție care va examina mâine solicitarea de prelungire a mandatului de arest al lui Viorel Morari cu încă 30 de zile.

Apărătorul spune că este incorectă abordarea Procuratorii, care a anunțat astăzi că Viorel Morari este cercetat pe un nou capăt de acuzare – amestec în înfăptuirea urmăririi penale, pe lângă celelalte două anunțate anterior: abuz de serviciu și fals în acte publice.

Aceeași pretinsă faptă a fost calificată de procurori în baza a trei articole diferite din Codul penal. Nu sunt trei fapte diferite. Domnului Morari i s-a reînaintat o învinuire, deoarece vechea învinuire era arbitrară și conținea prevederi declarate neconstituționale, doar pe două capete: abuz și fals și i s-a adus la cunoștință că s-a pornit dosarul penal și în baza art 303, deși aceasta nu figura în ordonanța de punere sub învinuire”, a explicat avocatul Vasile Foltea, contactat de TV8.md.

Potrivit lui, Viorel Morari nu recunoaște învinuirile care i se aduc și le consideră nefondate, fără niciun suport factologic.

Eu cred că astăzi, prin mediatizarea acestor elemente, Procuratura încearcă să facă un fel de telejustiție, să pregătească opinia publică, cât și să facă presiune psihologică asupra judecătorilor de instrucție de la Ciocana, care urmează să examineze mâine prelungirea mandatului de arest. Ceea ce mi se pare absolut incorect”, a adăugat apărătorul.

Viorel Morari este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale, cu scopul de a-l proteja pe Plahotniuc și oameni din anturajul său de implicare în frauda bancară şi pentru a obstrucționa cercetarea rapidă, obiectivă și completă a dosarului penal.

Procurorii cer prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile în privința lui Morari. Judecătoria sectorului Ciocana va examina mâine demersul procurorului.

Procurorii i-au înaintat învinuirea definitivă lui Viorel Morari și cer prelungirea arestului cu încă 30 de zile

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram