Mai multe state ale Uniunii Europene planifică să interzică, începând cu anul viitor, circulația mașinilor cu volan pe dreapta, după ieșirea Marii Britanii din UE.

Autoritățile din România au anunțat deja că autoturismele cu volan pe dreapta aduse din Regatul Unit nu vor mai putea circula, de anul viitor, dacă nu vor fi reomologate de Registrul Auto Român.

Operațiunea presupune modificarea mașinii și mutarea comenzilor cu tot cu volan pe partea stângă, o cheltuială de cel puțin două mii de euro.

Maşinile cu volanul pe dreapta au fost preferate de românii cu un buget mic, pentru că sunt mai ieftine decât cele obişnuite, la mâna a doua, scrie protv.ro.

Poliţiştii şi instructorii auto le consideră însă adevărate pericole în trafic. Numai anul trecut, 45 de români şi-au pierdut viaţa în accidente în care au fost implicate maşini cu volanul pe partea dreaptă. În peste 90% dintre aceste cazuri s-a stabilit că vina a fost a şoferilor care conduceau astfel de maşini, în primul rând pentru că nu se pot asigura corespunzător atunci când efectuează manevra de depăşire.

Amintim că preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European au semnat, pe 24 ianuarie, acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit. Actul va fi ratificat pe 29 ianuarie de către Parlamentul European.

Marea Britanie se va retrage din UE la 31 ianuarie 2020.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!