Dodon este sigur că R. Moldova va accesa creditul promis de Federația Rusă. Drumurile care vor fi reparate din banii rușilor

27 ianuarie 2020, ora 11:41

Guvernul a anunțat deja 12 licitații pentru lucrări de reparație și construcție a drumurilor. Valoarea contractelor depășește 2,3 miliarde de lei, iar banii vor fi luați din creditul pe care au promis să-l ofere autoritățile de la Moscova.

„Vor fi reparate 184 de kilometri de drumuri. Finanțarea va fi din creditul pe care îl negociem acum și îl vom obține de la Federația Rusă”, a declarat în această dimineață președintele Igor Dodon.

Sunt încă 170 km de drumuri pentru reparația cărora urmează a fi anunțate licitații  în următoarele zile. Guvernul speră să contracteze companii internaționale pentru realizarea lucrărilor. Este vorba de reparația traseelor Bălți-Florești, Căușeni-Ștefan Vodă și două porțiuni ale centurii din jurul Chișinăului, în total peste 300 km.

„Sperăm că lucrările vor începe nu mai târziu de luna mai”, a precizat Dodon.

De asemenea, în Fondul Rutier sunt prevăzute 2,7 miliarde de lei. Banii sunt planificați pentru întreținerea drumurilor naționale, dar 600 de milione de lei vor fi direcționate către autoritățile raionale, iar alte 400 de milioane vor ajunge în sate pentru reparația drumurilor locale.

„Încă un miliard de lei suplimentar este pentru programul  „Drumuri bune”. Un astfel de program ambițios de reparație a drumurilor în R. Moldova încă nu a fost”, s-a lăudat Igor Dodon.

Amintim că Rusia a promis să ofere un credit de 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură în R. Moldova. Revenit de la Moscova, premierul Ion Chicu s-a lăudat că „țara se va transforma în șantier”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram