Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța a fost ales ieri președinte al Partidului Verde Ecologist la propunerea fostului șef Anatolie Prohnițchii cu votul unanim al delegaților, după ce ex-președintele a solicitat anterior colegilor reînnoirea conducerii.

Înaintarea la șefia partidului a domnului Marinuța, care pe parcursul ultimilor doi ani a exercitat funcția de secretar-general, a fost susținută și de mai multe organizații teritoriale, în cadrul ultimului congres, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

„Vreau să mulțumesc tuturor delegaților la congres pentru înalta încredere acordată. Asigur toți membrii partidului și cetățenii că voi depune toate eforturile că partidul să devină o portavoce a cetățenilor”, a scris pe pagina sa de Facebook Vitalie Marinuța. 

La congres a fost desemnată noua componență a Consiliului Național, care la rândul său și-a ales noua conducere și noua componență a Biroului Permanent.

La propunerea noului președinte, Anatolie Prohnițchi a fost ales în calitate de prim vice-președinte al partidului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!