/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari ar putea reveni în funcție. Instanța a decis că a fost demis ilegal vara trecută

missing
27 ianuarie 2020, ora 19:04

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari ar fi fost demis ilegal. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi, 27 ianuarie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Râșcani. 

Potrivit acesteia, Guvernul este obligat astfel să îl restabilească în funcție pe Alexandru Pînzari în funcția de șef al IGP și să îi achite salariile pentru această perioadă. Hotărârea primei instanțe poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 30 de zile, scrie publika.md.

Alexandru Pînzari a fost demis de la șefia IGP la începutul lunii iunie a anului trecut de Guvernul Sandu, în locul acestuia fiind numit Gheorghe Bălan. Pînzari a fost numit șef la IGP în 2016. Anterior, a fost director interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram