Japonia vrea să trimită militari în spațiu. Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Shinzo Abe. Acesta a anunțat recent că Guvernul pe care îl conduce a aprobat înfiinţarea unei unităţi care se va ocupa de apărarea diferitelor obiective de pe orbita terestră.

Unitatea de Misiuni în Domeniului Spaţial îşi va începe activitatea în luna aprilie a acestui an şi că se va afla în subordinea Forţelor Aeriene ale Japoniei.

În cadrul unităţii vor fi dislocați inițial 20 de militari,  dar este programată o creştere a personalului până în anul 2022.

Unitatea de Misiuni în Domeniului Spaţial, care va opera de la baza aeriană Fuchu, prefectura Tokyo, va fi însărcinată cu asigurarea securităţii sateliţilor japonezi dar şi cu asigurarea navigaţiei şi comunicaţiei trupelor de pe teren.

Premierul nipon a precizat că această nouă unitate va colabora cu „JAXA”, agenţia spaţială japoneză, dar şi cu Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ale Americii.

„Relaţia noastră este în punctul în care SUA şi Japonia se apără reciproc, întârind mai departe forţa alianţei noastre. Pentru a merge mai departe, ne revine să o facem şi mai robustă, să o facem un pilon pentru protejarea păcii şi securităţii atât în spaţiul cosmic cât şi în spaţiul cibernetic”, a explicat Shinzo Abe.

Războiul devine din ce în ce mai complicat pentru statele lumii: tehnologii tot mai complexe, spionaj, fake news şi dezinformări, iar acum spaţiul. În prezent, cele mai puterncie state ale lumii fac eforturi în vederea securizării spaţiului cosmic: sateliţi, sisteme de arme şi noi ramuri şi comandamente care urmează să gestioneze acest nou teren de luptă.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!