/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un primar din raionul Ialoveni, luat la ochi de ANI. A încheiat acte juridice cu soția sa

missing
27 ianuarie 2020, ora 15:00

Primarul unei localități din raionul Ialoveni a fost luat la ochi de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Timp de șase ani (februarie 2014 – septembrie 2019), acesta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Primarul a emis, a semnat și a încheiat acte administrative și juridice cu soția sa.

În actul de constatare se menționează că ANI va sesiza Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, în termen de cinci zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea inițierii procedurii de revocare din funcția de primar”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

Primarul a fost decăzut de dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pe o perioadă de trei ani.

După încetarea mandatului, acesta va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram