Incident într-o curte din sectorul Botanica. Cel puțin două mașini au rămas blocate după ce șanțurile, formate după schimbarea unor țevi, s-au surpat. Și o mașină a poliției care a venit să dea o mână de ajutor s-a împotmolit. Lucrările au fost execuate de o firmă străină, iar beneficiarul final este compania Apă Canal. Deocamdată, cele două instituții se acuză reciproc pentru situația creată.

Printre cei care s-au pomenit cu mașinile în capcană a fost și acest șofer. Spune că a rămas șocat să-și găsească mașina cu roțile în șant.

„Mașina era deja în groapă. -Când ați parcat era ok? Nu se vedea groapa? -Nu”, spune bărbatul.

Iar acest bărbat a fost suficient de norocos ca șantul să se surpe exact sub mașină, astfel că automobilul nu a avut de suferit. A așteptat ca muncitorii să acopere groapa, ca să poată pleca. Și o țeavă cu apă s-a spart.

Vara trecută, aici a lucrat o firmă, care, la rândul ei, a fost contracată de Apă Canal ca să schimbe țevile. După ce au lucrat în zonă, săpăturile au fost acoperite. Însă, nu au fost asfaltate, fiind lăsate așa. La fața locului, a venit astăzi și reprezentantul companiei străine.

„Este o avarie produsă din cauza unui furnizor de apă bănuiesc. Va trebui să refacem pe cheltuiala noastră, cu toate că nu e vina noastră”, a spus Narcis Coca, șef de șantier la compania străină.

I-am arătat fotografiile cu mașinile blocate și directorului de la Apă Canal.

„Nu văd aici o groapă, dar o să revin suplimentar”, a declarat Anatolie Lichii, director „Apă – Canal”.

Furnizorul de apă a precizat mai apoi că de vină se face firma contractată să execute lucrările. Calitatea acestora ar lăsa de dorit. Iar pretorul sectorului Botanica a fost de altă părere: șoferii nu trebuiau să-și lase mașinile acolo.

„Hai să începem cu aceea că oamenii nu și-au lăsat mașinile unde trebuie în primul rând. În al doilea rând, compania străină nu a compactat în modul cuvenit săpăturile”, a declarat pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță.

Totuși, și alți șoferi care locuiesc în zonă ar putea să se confrunte cu probleme similare.

„Deja de mai multe luni această curte din sectorul Botanica arată ca după război. Locatarii spun că se întâmplă după ce toamna au fost reparate țevile, iar zeci de gropi au fost acoperite doar cu pietriș”.

„Este acoperit, asta e procedura. Asfaltul se pune când temperaturile îți permit, ca să poți face lucrări calitative”, a explicat Narcis Coca.

Ambele mașini, care au ajuns în gropi, sunt asigurate, ne-au spus șoferii. În cadrul lucrărilor efectuate de firma străină, au fost schimbate mai mule țevi de aprovizionare cu apă, pe câteva adresa de pe bulevardul Traian. Acestea au fost încheiate toamna trecută.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!