Deputații Platformei DA Vasile Năstase și Dinu Plîngău au pregătit o inițiativă legislativă, care prevede încetarea dosarelor persoanelor supuse represiunilor politice. Proiectul de hotărâre a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă.

Noi am venit cu acest proiect de hotărâre prin care propunem modalitatea de a rezolva cât mai repede posibil această situație îngrijorătoare cu care se confruntă oamenii, care au fost intimidați în perioada regimului oligarhic”, a spus deputatul Vasile Năstase.

Parlamentarii au mai precizat că vor merge la Comisia pentru Drepturile omului, unde vor discuta despre necesitatea organizării unor audieri publice legate de situația victimelor represiunilor politice.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, pe data de 8 iunie 2019, hotărârea privind adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului. Prin această Declarație, Parlamentul Republicii Moldova a recunoscut că instituțiile de stat și de drept au fost capturate și folosite în scopuri străine intereselor statului și ale cetățenilor acestuia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!