/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Igor Dodon comentează subiectul vacanțelor de lux și zice că e curat ca lacrima la capitolul venituri și cheltuieli

missing
27 ianuarie 2020, ora 09:41

Președintele Igor Dodon a comentat subiectul legat de „vacanțele de lux”, discutat pe larg în public, după investigația publicată de Ziarul de Gardă. Șeful statului a spus că sunt organe ale statului care verifică declarațiile sale de avere și că acestea nu conțin inexactități.

„O să vedeți că ne încadrăm exact în limita venituri și cheltuieli”, a declarat președintele în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește deplasările sale peste hotare deja din funcția de șef de stat, Igor Dodon zice că, la indicația sa, angajații Președinției pregătesc un raport în care vor fi reflectate aceste cheltuieli. Președintele zice că pe lângă cheltuielile pentru vizitele sale peste hotare, acest raport va arăta și beneficiile în bani, rezultate în urma acestor plecări.

„Primele date arată că noi suntem mult mai modești în comparațiile cu alții”, a mai spus șeful statului.

Ziarul de Gardă a scris acum circa două săptămâni că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe costisitoare, în condițiile în care Igor Dodon a lucrat la stat în această perioadă. Președintele a refuzat să spun de unde exact a luat bani pentru vacanțele de lux.

Între timp, cei din Platforma DA au făcut un demers către organele procuraturii ca să fie investigate informațiile din acea investigație. Aceștia spun că, în opinia lor, Igor Dodon trebuie să fie cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram