Președintele Igor Dodon a comentat subiectul legat de „vacanțele de lux”, discutat pe larg în public, după investigația publicată de Ziarul de Gardă. Șeful statului a spus că sunt organe ale statului care verifică declarațiile sale de avere și că acestea nu conțin inexactități.

„O să vedeți că ne încadrăm exact în limita venituri și cheltuieli”, a declarat președintele în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește deplasările sale peste hotare deja din funcția de șef de stat, Igor Dodon zice că, la indicația sa, angajații Președinției pregătesc un raport în care vor fi reflectate aceste cheltuieli. Președintele zice că pe lângă cheltuielile pentru vizitele sale peste hotare, acest raport va arăta și beneficiile în bani, rezultate în urma acestor plecări.

„Primele date arată că noi suntem mult mai modești în comparațiile cu alții”, a mai spus șeful statului.

Ziarul de Gardă a scris acum circa două săptămâni că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe costisitoare, în condițiile în care Igor Dodon a lucrat la stat în această perioadă. Președintele a refuzat să spun de unde exact a luat bani pentru vacanțele de lux.

Între timp, cei din Platforma DA au făcut un demers către organele procuraturii ca să fie investigate informațiile din acea investigație. Aceștia spun că, în opinia lor, Igor Dodon trebuie să fie cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!