/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O profesoară, diagnosticată cu rujeolă la Sângera. A intrat în contact cu peste o sută de elevi

27 ianuarie 2020, ora 10:36

O profesoară de la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Sângera a fost diagnosticată cu rujeolă pe 21 ianuarie. Ea nu era vaccinată și a intrat în contact cu peste o sută de elevi din cinci clase. 

„La 11 copii nu se cunoaște dacă au fost vaccinați împotriva rujeolei, la doi pentru că părinții au refuzat să prezinte informații”, a declarat în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei capitalei șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Ea a mai precizat că din numărul total de elevi, 40 nu dispun de informații despre revaccinare și doar 83 sunt revaccinați împotriva rujeolei conform vârstei. La rândul său, viceprimara capitalei Inga Ionesii a propus să fie inițiate companii publice de informare, astfel încât părinții să cunoască despre necesitatea vaccinării împotriva rujeolei.

La moment profesoara este spitalizată pentru îngrijiri medicale. Elevii nevaccinați sunt supravegheați de medicii de familie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram