Doi cetățeni ai Republicii Moldova au rămas blocați în orașul chinez Wuhan, focarul coronavirusului. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

„Misiunea diplomatică ne-a informat despre doi cetățeni ai Republicii Moldova care se află în perimetrul orașului chinez Wuhan. Ei sunt în acest moment în regiune pentru că traficul este restricționat. Ambasada ține legătura cu cetățenii moldoveni și le oferă tot suportul necesar în asemenea situații. Ministerul prin intermediul ambasadei este la curent cu acest caz”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a ministerului Anastasia Nani.

Ea a mai spus că cetățenii moldoveni înșiși au luat legătură cu misiunea diplomatică din regiune și au anunțat că au rămas blocați în orașul chinez.

Menționăm că ambasada Republicii Moldova în China a afișat un anunț în care i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să-și confirme prezența în orașul Wuhan sau în alte orașe din provincia Hubei.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!