/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Jurnalista Olga Roman, bănuită în dosarul Filat, a fost eliberată din arest

28 ianuarie 2020, ora 11:48

Jurnalista Olga Roman, învinuită de spălare de bani și depunerea depozițiilor false în  dosarul ex-premierului Vlad Filat, a fost eliberată din izolatorul CNA pentru că a expirat termenul de menținere în arest.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, jurnalista continuă să fie cercetată penal în libertate și are interdicția de a părăsi țara.

Olga Roman a fost reținută în luna noiembrie în Dubai, iar apoi extrădată în R. Moldova, după ce fusese anunțată în căutare internațională.

Jurnalista a ajuns în atenția opiniei publice, după ce pe internet au fost publicate câteva imagini necenzurate în care ea apărea alături de fostul premier liberal-democrat Vladimir Filat.

Imaginile au apărut pe rețelele de socializare în anul 2015, la câteva luni după arestarea fostului premier.

Olga Roman a fost reținută în noiembrie în Dubai, dar a cerut ajutorul Ambasadei României, deoarece deține dubla cetățenie moldovenească și română

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram