/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Noi detalii! Sârbu este acuzat că i-ar fi propus o sumă mare de bani unui coleg. Ancheta a pornit acum patru ani

missing
28 ianuarie 2020, ora 12:20

Deputatul democrat Sergiu Sârbu este cercetat penal pentru „corupere activă în proporții deosebit de mari, săvârșită în privința unei persoane cu funcții de demnitate publică”, a dezvăluit avocata Adriana Eșanu. În dosar sunt vizați mai mulți politicieni din Partidul Democrat și nu numai, dar nu au fost anunțate alte nume.

Dosarul penal a fost inițiat în baza unui denunț scris de un politician „cu care ne cunoaștem de foarte mulți ani, fiind colegi”,  a precizat Sârbu.

„Chipurile i-aș fi promis bani, anumite favoruri, dar vreau să declar foarte responsabil că este o acuzație absolut falsă. Așa discuții nu au avut loc”, dă asigurări deputatul, care califică denunțul ca fiind calomnios: „Sunt niște frustrări, răfuieli ale unei persoane”.

Sergiu Sârbu a mai dezvăluit că ancheta în acest caz a fost pornită acum patru ani. Anterior, dosarul a fost clasat și a fost reluat cu trei luni în urmă.

Sper că este o coincidență banală, în caz contrar este grav atunci când se încearcă prin implicarea organelor de drept de a influența activitatea profesională. Eu nu acuz pe nimeni. Nu vă pot da foarte multe detalii.  Am semnat obligație și răspund penal pentru divulgarea informațiilor din anchetă”,  a precizat Sârbu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram