/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Corneliu Popovici promite reconstrucția Circului din Chișinău: „Deja identificăm bani”

missing
29 ianuarie 2020, ora 08:34

Clădirea Circului din Chișinău a fost inspectată de o echipă de experți care a verificat starea imobilului și va prezenta un raport în baza căruia vor fi stabilite lucrările necesare pentru reconstrucția clădirii, care stă abandonată din anul 2004.

Ministrul Educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici dă asigurări că Circul va fi redeschis, iar acum se caută deja bani pentru reparația clădirii.

„S-a făcut pentru prima dată o evaluare exhaustivă a stării în care se află acest important edificiu. Și acest lucru s-a făcut cu susținerea donatorilor străini. Cunoaștem acum în ce stare se află betonul, armătura și până în luna aprilie va fi efectuat un caiet de sarcini pentru efectuarea lucrărilor, iar până la sfârșitul anului, dar poate mai devreme, va fi elaborat proiectul de reconstrucție a Circului.

Banii pe care îi avem la moment o să ne permită să începem lucrările. Iar împreună cu Primaria Chișinău deja identificăm bani pentru reconstrucția integrală a Circului”, a declarat Popovici în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Pentru expertiza tehnică a edificiului şi proiectarea lucrărilor, Uniunea Europeană a oferit bani prin intermediul programului “Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Cifra depășește 1,5 milioane de eruo.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram