/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Și Usatîi spune că Dodon a recunoscut de față cu el și Năstase, că acum 5 ani lua bani de la Plahotniuc pentru proteste

missing
29 ianuarie 2020, ora 21:58

Și Renato Usatîi confirmă faptul că acum cinci ani, când acesta participa la protestele anti-guvernare alături de Andrei Năstase și Igor Dodon, cel din urmă, devenit ulterior șef de stat, a recunoscut într-o seară că lua bani de la Vlad Plahotniuc – câte un milion de lei pe săptămână pentru manifestațiile din stradă. Din spusele lui Usatîi, Dodon folosea acești bani pentru a întreține protestatarii, inclusiv pentru a le cumpăra de mâncare. Declarațiile au fost făcute de Renato Usatîi, primar de Bălți și președintele Partidului Nostru (PN), la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Renato Usatîi zice că a aflat despre faptul că Igor Dodon primește bani de la Vlad Plahotniuc pentru proteste de la Constantin Botnari, pe atunci, mâna dreaptă a fostului președinte al Partidului Democrat (PD). Din spusele lui Usatîi, Botnari i-a propus și lui bani, iar când acesta a refuzat, ofertantul i-a zis că Dodon primește acești bani de la Plahotniuc.

Anterior, și președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a spus, la o ediție a emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8 despre faptul că șeful statului a recunoscut acum cinci ani că lua bani de la Vlad Plahotniuc pentru proteste.

În cadrul emisiunii din această seară de la Jurnal TV, președintele a fost sunat pentru a i se cere un comentariu, dar acesta nu a răspuns la telefon. Vom încerca să-l contactăm mâine pentru a-i oferi dreptul la replică.

UPDATE, 30 ianuarie, ora 10.58: Contactată de TV8.md, purtătoare de cuvânt a președintelui Igor Dodon, Carmena Sterpu, a spus că acesta nu comentează asemenea afirmații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram