/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Un Centru operațional de urgență este activ non-stop în R. Moldova, în caz de suspecție la Coronavirus

missing
29 ianuarie 2020, ora 16:42

Agenția Națională pentru Sănătate Publică asigură funcționarea 24 de ore din 24 a Centrului operational de urgență, pentru a monitoriza și pentru a gestiona eficient orice situație care poate apărea pe teritoriul R. Moldova, în caz de suspecție la virusul mortal care ucide oameni în China.

Instituțiile medicale specializate de la Chișinău au făcut deja înțelegeri cu laboratoare de referință din regiune, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a trimite la investigare probe biologice, în cazul în care va fi identificată vreo persoană suspectă de Coronavirus.

Ministra Sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a dat asigurări la ședința Guvernului că toate instituțiile medicale din republică sunt asigurate cu stocurile necesare de medicamente pentru tratarea gripei și infecțiilor respiratorii acute.

La frontiera R. Moldova se iau măsurile necesare pentru prevenirea introducerii virusului în țară.

„Deocamdată,Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat stare de urgență de sănătate publică de interes internațional în legătură cu răspândirea infecției Coronavirus. În R. Moldova nu avem înregistrat niciun caz suspect”,  a precizat Dumbrăveanu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram