/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un deputat va face o interpelare la CNA în cazul Teatrului de Operă și Balet

missing
29 ianuarie 2020, ora 08:09

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, intenționează să facă o interpelare la Centrul Național Anticorupție în care va cere inițierea unui control la Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, pentru că sunt suspiciuni în activitatea acestei instituții de artă.

„S-a făcut control, dar s-au ascuns multe lucruri care se întâmplau acolo. Eu cunosc multe lucruri din interior, pentru că am surse… Există două persoane acolo: directorul care are „Mercedes S-Class foarte, foarte scump și administratorul care are tot „Mercedes S”, a spus Vasile Năstase la „Cutia Neagră” de la TV8.

Politologul Nicolae Pascaru a declarat că știe că ministrul Corneliu Popovici i-ar fi cerut demisia directorului teatrului, Ion Grosu.

„Este o intrigă acolo, un scandal”, a comentat Pascaru.

Amintim că, în 2013, Procuratura Generală a pornit un dosar penal pentru mai multe încălcări grave descoperite la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Drept temei pentru pornirea cauzei penale au servit mai multe neregularități constatate de Curtea de Coturi care a efectuat un audit la teatru în 2012, dar și încălcările depistate de Inspecția Financiară din subordinea Ministerului Finanțelor.

Ulterior, nu s-a mai anunțat nimic în spațiul public despre soarta acelui dosar penal pornit pe faptul folosirii intenționate de către o persoană publică a situației de serviciu în interes material, cu producerea unor daune în proporții considerabile intereselor publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram