/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Mai multe regiuni, vizate de lovituri cu drone. Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

Vlad Filat comentează decizia judecătorilor! Nu era sigur că va rămâne la libertate: „Am venit cu ghiozdanul pregătit”

missing
29 ianuarie 2020, ora 17:21

Fostul premier Vlad Filat spune că nu era sigur de faptul că va rămâne în libertate și a venit la ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău cu lucrurile necesare, în caz că avea să fie din nou încarcerat.

Instanța a trecut azi un test. A luat o decizie legală. Nu zic asta pentru că mă vizează direct, ci pentru că legea așa spune. Tare sper că justiția din R. Moldova va face dreptate. Azi dimineață am avut o mare dilemă: cum să mă îmbrac. Recunosc că am ghiozdanul pregătit…Eu am avut speranță, dar certitudine, după atâtea câte s-au întâmplat, nu am avut”, au fost primele comentarii ale lui Vlad Filat după ce judecătorii au respins recursul Penitenciarului nr.13 împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Ciocana care l-a eliberat pe Filat înainte de termen.

Fostul premier mai spune că a fost o mare bătălie în spațiul public în cazul său: „Competiția nu era cine l-a eliberat pe Filat, dar cine îl bagă înapoi la pușcărie. Eu am fost în tăcere cam lungă. Am fost încarcerat psihologic până acum, pentru că incertitudinea distruge”.

Fostul premier întreabă: „Cine și cum îmi vor reda 50 de luni din viață care mi-au fost pur și simplu furate?… Sunt persoane care au făcut denunțuri mincinoase, care au dat declarații mincinoase…Urmează să avem, sper că într-un timp rezonabil, decizia CtEDO în cazul dosarelor mele, ceea ce ar presupune într-o anumită situație rejudecarea dosarului meu, care va ave aloc în ședință publică, într-un proces echitabil și atunci societatea va vedea ce fel de dosar mi-a fost instrumentat. Cum a putut fi condamnat un om fără nicio probă, doar în baza declarațiilor persoanei interesate”.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram