/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Pediatrul Mihai Stratulat, despre virusul ucigaș din China: „Se face prea multă panică în jurul acestui virus”

missing
30 ianuarie 2020, ora 21:49

Epidemia de coronavirus nu este într-atât de periculoasă, precum se vehiculează în ultimele săptămâni. De această părere este medicul pediatru Mihai Stratulat, care a spus că defapt rujeola ar trebui să ne alarmeze, fiind o infecție virală acută, extrem de contagioasă.

Păreea mea este că se face prea multă panică în jurul acestui virus. În China, acolo unde este focarul mai înțeleg să fie panică, nu înțeleg de ce este la noi. Virusul nu este atât de contagios precum ar fi rujeola. De rujeola nu se teme nimeni, cu toate că ea este mai periculoasă. Despre filtrele în aeropoarte eu cred că este suficient”, a spus medicul în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Despre produsele care ajung în R. Moldova prin intermediul renumitei platforme „AliExpress”, Stratulat de asemenea a precizat că nu este cazul să ne alarmăm.

„Virusul în mediu ambiant trăiște două ore. Iar dacă este să calculăm în cât timp ajunge coletele în R. Moldova virusul ăsta a murit de zece ori. Nu trebuie să ne temem de asta. Perioada de incubare este de la 7 la 14 zile”, a mai precizat specialistul.

Medicul a mai menționat și cine ar putea fi predispus să se îmbolnăvească de virusul ucigaș, care a apărut în China.

„Foarte mult depinde de starea de sănătate a persoanei. Dacă are probleme asociate de sănătate, careva boli cronice, atunci o să se manifeste mai agresiv și atunci poate să ducă și la deces. Dacă este un om sănător, există toate șansele ca acesta să fie tratat”, a punctat Mihai Stratulat.

Numărul deceselor în lume provocate de coronavirus a ajuns la 170. Până acum, cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate în cel puțin 16 țări ale lumii, însă decese s-au înregistrat doar în China.

Între timp renumita platformă virtuală chineză „AliExperss” a stopat temporar livrările de produse din cauza infecției de coronavirus.

Vezi și:

În India a fost înregistrat primul caz de coronavirus. Numărul deceselor în lume a ajuns la 170

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram