/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/VIDEO UPDATE/ Un minor de 12 ani, a ajuns la reanimare cu hipotermie, după ce s-a aventurat pe gheața subțire a unui lac

missing
30 ianuarie 2020, ora 16:46

UPDATE: Minorul care a fost la un pas să se înece în lac a ajuns în stare gravă la spital. Acesta a fost internat în secția de reanimare a Institutului Mamei și Copilului cu hipotermie, ne-a spus purtătorul e cuvânt al spitalului, Maxim Cazacu.

Un minor de 12 ani din capitală a fost la un pas să se înece după ce s-a aventurat pe gheața subțire a unui lac. Din fericire, acesta a fost salvat la timp, iar ulterior internat la Institutul Mamei și Copilului, pentru îngrijiri medicale.

Incidentul s-a produs în această după-amiază, în sectorul Botanica. Salvatorii au fost alertați de un copil care le-a spus că prietenul său s-ar fi prăbușit sub gheață. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori, care au scos minorul din apa rece.

Minorului i-a fost acordat primul ajutor medical, iar ulterior acesta a fost transportat la Institutul Mamei și Copilului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Gheața fragilă prezintă un pericol pentru viață și sănătate în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram