/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Au încercat să corupă inspectorii de patrulare ca să scape de pedepse după ce au condus cu viteză și fără permis. O femeie și un bărbat riscă închisoare

missing
31 ianuarie 2020, ora 11:26

O femeie din raionul Drochia și un bărbat din Chișinău riscă să facă cel puțin șase ani de închisoare după ce au încercat să ofere mită unor inspectori de patrulare, ca să nu fie documentați pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră și condusul fără permis sau cu unul fals.

Primul caz s-a întâmplat ieri, în satul Sofia, raionul Drochia. Cea care a încercat să îi corupă pe polițiști a fost pasagera unei mașini stopate pentru depășirea limitei de viteză. Femeia, în vârstă de 45 de ani a încercat să le dea inspectorilor de patrulare suma de trei mii de lei, pentru ca șoferul aflat la volan – un tânăr de 22 de ani, să nu fie documentat pentru condusul cu viteză și pentru că avea un permis de conducere fals.

Un alt caz a avut loc astăzi, în capitală. Un echipaj din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, aflându-se pe strada Ginta Latină în exercitarea atribuțiilor de serviciu și constatând faptul că conducătorul unui automobil, se deplasa fără a avea conectat sistemul de iluminare, au stopat mijlocul de transport în vederea stabilirii cauzei.
În timpul documentării șoferului în vîrstă de 32 de ani, inspectorii de patrulare au stabilit că acesta se deplasa în lipsa permisului de conducere.

Astfel, pasagerul în vârstă de 39 de ani a lăsat în automobilul polițiștilor mijloace financiare în sumă de 750 de lei, pentru a nu i se întocmi proces-verbal cu privire la contravenție conducătorului auto.

Pe numele celor două persoane care au încercat să corupă inspectorii de patrulare, au fost iniţiate urmăriri penale pentru corupere activă. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 20 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram