Ambasada Republicii Moldova în China menține legătura cu cei doi moldoveni blocați în provincia chineză Hubei. Potrivit autorităților, starea lor de sănătate este bună și vor părăsi curând provincia chineză.

Unul din cei doi moldoveni, care are și cetățenie română, va fi îmbarcat în următoarele zile, alături de alți români, într-o aeronavă pusă la dispoziție pentru mai mulți cetățeni europeni, către o capitală europeană, de unde va reveni la Chișinău. Cheltuielile pentru zbor vor fi suportate de statul francez și UE.

Cel de-al doilea cetățean al țării noastre este o femeie căsătorită cu un chinez. Aceasta este cazată la rude în provincia Hubei pe care o va părăsi atunci când vor fi deblocate de către autorități zborurile internaționale, pentru a se deplasa spre SUA, acolo unde domiciliază.

În legătură cu celelalte familii aflate pe teritoriul Chinei care și-au exprimat dorința de a pleca din țară, Ambasada Republicii Moldova la Beijing este în legătură permanentă cu autoritățile chineze pentru a facilita procedurile necesare în vederea părăsirii teritoriului.

Totodată, MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni care se află deja în Republica Populară Chineză să respecte și să urmeze  anunțurile și regulile de profilaxie și igienă recomandate de Comitetul Național pentru Sănătate, în parte de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China și să evite contactul cu persoane care prezintă simptome respiratorii și totodată să se conformeze testelor de verificare necesare.

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul R.P. Chineze care au nevoie de asistentă consulară pot apela la numărul de telefon: +861065325494  sau +8618513292005

Cele mai noi date arată că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus  a ajuns la 9692. Totodată, 213 persoane au decedat.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!