/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vadim Pistrinciuc: „Viața lui Plahotniuc nu o să fie atât de simplă cum cred unii că o să stea sub palmieri”

31 ianuarie 2020, ora 06:57

Fostul membru al Partidului Liberal Democrat (PLDM) Vadim Pistrinciuc crede că, după ce fostul lider PDM Vlad Plahotniuc a fugit din țară, modul de trai al acestuia a devenit mai complicată. Și asta din motiv că „din punct de vedere al mișcărilor financiare, acesta este în monitorizare permanentă”.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care fotografia fostului lider al partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a apărut pe panoul Inspectoratului de Poliție, al suspecților și infractorilor care sunt dați în căutare.

„Plahotniuc are o nouă viață. În sensul rău al cuvântului. Eu cred că viața lui Plahotniuc nu o să fie atât de simplă cum cred unii că o să stea sub palmieri. Nu… este destul de complicată situația… Odată cu exonerarea dreptului de a avea viză în Statele Unite, asta înseamnă că din punct de vedere al mișcările financiare el este în monitorizare permanentă” a spus Pistrinciuc la emisiunea „Cutia Neagră cu Mariana Rață” de la TV8.

Autoritățile de la Chișinău au primit un răspuns confirmativ de la Interpol privind recepționarea scrisorii în care cer ca fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc să fie anunțat în căutare internațională. Despre acest lucru a anunțat ieri procurorul general, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Alexandru Stoianoglo spune că răspunsul Interpol a fost primit săptămâna trecută.

Totodată, autoritățile din Marea Britanie și din România au răspuns anterior la solicitările Centrului Național Anticorupție și au precizat că Vladimir Plahotniuc nu se află pe teritoriul celor două state.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram