/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Din patinoarul instalat în PMAN se scurge apă, iar în jur sunt împrăștiate bucăți de gheață

missing
01 februarie 2020, ora 08:15

Temperaturile cu plus din termometru ne topesc până și patinoarul din Piața Marii Adunări Naționale. Deși acesta urma să fie deschis până la sfârșitul lunii februarie, vremea caldă de afară pare să încurce planurile. Șiroaie de apă pot fi zărite pe asfalt, iar împrejur sunt împrăștiate bucăți de gheață. Oamenii spun că priveliștea nu e tocmai potrivită pentru centrul capitalei, mai ales că noaptea apa îngheață și se formează lunecuș.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Conform programului, patinoarul se deschide zilnic la ora 10 și 10 minute. Este aproape ora 11, iar casele de bilete sunt închise. În schimb în jur, chiar pe Piața Marii Adunări Naționale, sunt împrăștiate bucăți mari de gheață și zăpadă. Cel puțin, acestea amintesc că afară, totuși, e iarnă”.

„Nu e gratis, așa că ar trebui să facă curățenie”.

„Desigur că nu e frumos. Se vede că nu e niciun respect”.

Trecătorii spun că demult nu au văzut ca cineva să patineze aici.

„Acum cel mult doi oameni văd”.

„Ați văzut pe cineva să patineze? -Nu”.

Am încercat să discutăm și cu lucrătorii sau cu administratorul pantinoarului, dar aceștia au refuzat.

„La ce oră de obicei îl deschideți? De ce e gheață peste tot?”.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, patinoarul urmează să fie scos din piață în următoarele zile, astfel ca luni Piața Marii Adunări Naționale să rămână curată. Anterior, antreprenorii au anunțat că proiectul costă peste două sute de mii de euro, iar instalațiile au fost aduse din străinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram