/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ion Sturza cere să fie invitat la o ședință la Guvern. Ce inițiative ar fi gata să dezbată

missing
03 februarie 2020, ora 18:45

Fostul premier Ion Sturza ar vrea să participe la o ședință la Guvern în cadrul căreia să fie dezbătute câteva inițiative anunțate de președintele Igor Dodon, care a dat de înțeles că ar fi gata să le susțină Guvernul Chicu. Sturza se referă la inițiativa privind anularea taxei pentru drumuri și includerea ei în accizul la carburanți și la propunerea de a lua vreun miliard de dolari din rezerva naţională pentru a-l investi în economia ţării”, despre care a vorbit anterior președintele.

Ion Sturza i-a dedicat o postare pe Facebook premierului Ion Chicu, pe care a întitulat-o „Supărarea unui bărbat al neamului” și s-a „autoinvitat” la o ședință de Guvern.

Domnul prim (nu ultimul) ministru Chicu s-a supărat! Chipurile, de ce opinia publică nu apreciază la justa valoare realizările guvernului pe care dumnealui îl consideră cel mai bun de la 1913 încoace? Pe bună dreptate, de ce? Păi, domnule Chicu, pentru că un guvern bun este acela care este criticat de presa independentă, opoziție și societatea civilă. Axioma!

Dacă cineva din acest segment vă va lăuda, să știți că își bat joc de Dvs.
Așa că răbdați și nu vă mai stresați ca o fată mare în fața viitoarei soacre. Până la urmă, conduceți un guvern politic, iar în politică trebuie să știi a încasa (înjurături).
Dacă tot intenționați să-i invitați pe „foștii” miniștri la ședințe, nu doriți să mă invitați și pe mine la o ședință de guvern la care să dezbatem puțin ce e cu taxa de folosire a drumurilor, rezerva valutară (dalee po spisku)? Doar „tehnocrati” suntem…”, a scris Sutrza.

Amintim că propunerea lui Igor Dodon de lua bani din rezerva valutară a țării a fost dur criticată de experții economici. De asemenea, aceștia nu au privit cu ochi buni nici inițiativa de a include taxa pentru drum în acciza pentru carburanți. Economiștii au declarat că vor avea de suferit nu doar șoferii, ci și cetățenii care nu au mașini, pentru că majorarea prețului la carburanți va duce la scumpiri în lanț.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram