/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Premierul explică de ce a fost schimbat directorul APP. Cum comentează faptul că Țepordei a fost avocatul lui Dodon

03 februarie 2020, ora 10:09

Conducătorul Agenției Proprietății Publice a fost demis pentru că nu a făcut față sarcinilor înaintate de Guvern, a explicat premierul Ion Chicu, care mai spune că nu știa nimic despre activitatea profesională a noului director Ghenadie Țepordei, care a fost avocatul președintelui Igor Dodon.

„Am făcut remanierea la APP pentru că nu mi-a plăcut cum merge această agenție importantă în primele două luni. Fostul director este foarte bun, dar sarcinile puse de Guvern nu au fost îndeplinite. Va trebui, o să mai facem remanieri”, a motivat premierul.

Ion Chicu afirmă că a aflat de la jurnaliști că Ghenadie Țepordei, numit săptămâna trecută șef la APP, a fost avocatul lui Dodon.

„Eu nu văd nicio problemă. Am aflat de la un ziarist. A fost la mine și m-a întrebat și atunci am aflat că este avocat”, a comentat Chicu.

Și Ghenadie Țepordei a declarat anterior pentru TV8.md că nu vede o legătură între numirea sa la șefia unei instituții de stat și faptul că a apărat interesele președintelui.

Mi s-a făcut această ofertă și am decis să revin în funcție la stat, să încercăm să facem ceva bine și pentru stat. Este adevărat că l-am reprezentat pe dl Dodon în instanța de judecată în litigii de apărare a onoarei și demnității. Nu văd nicio promovare în legătură cu activitatea pe care am avut-o până acum”, a spus Țepordei.

Amintim că șeful APP, Mihail Rusu, a depus cerere de demisie la două luni de când a fost numit în funcție de Guvernul Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram