/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Viorel Morari rămâne în arest! Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului

03 februarie 2020, ora 16:46

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului, care a cerut eliberarea lui Morari din penitenciarul nr.13, dar și pe cel al procurorului, care nu a fost de acord cu decizia anterioară a Judecătoriei Ciocana, care a dictat prelungirea mandatului de arest cu 20 de zile. 

Viorel Morari este acuzat pe trei capete: abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea urmăririi penale.

Necesitatea cercetării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării de răspundere penală. Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului”, motiva anterior Procuratura.

Pe 29 ianuarie, Judecătoria sectorului Ciocana a admis parțial solicitarea procurorului care a cerut prelungirea mandatului de arest cu 30 de zile. Judecătorii au dictat 20 de zile de arest.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram